Opbakning til hotspots med forbehold
”Det var rigtigt godt, at så mange mødte frem og gav os input til vores høringssvar om Hotspots,” udtaler lokaludvalgsmedlem Karen Lumholt.
Selvom det var tungt stof, fremlagde de tre lokaludvalgsmedlemmer: fra Sjælør Boulevard, Bodil Lehrman fra Akacieparken og fra de Radikale forslaget set fra deres synspunkt. Og der viste sig hurtig enighed om støtte til intentionerne bag forslaget om hotspots.
”Men vi bryder os ikke om det negative udgangspunkt i beskrivelsen af de to lokalområder, vi vil gerne se deres ressourcer beskrevet også, ikke kun problemerne”, udtaler Karen Lumholt. ”Mange kan ikke lide, at deres boligområder får stemplet: problemområde”.
Jeg er dog sikker på, at de fremmødte embedsmænd fik en masse godt ud af at lytte til beboernes kommentarer.
Der var massiv utilfredshed fra Akacieparken med den måde området blev omtalt på i oplægget til politikerne. Bestyrelsesformand understregede, at området er inde i en god udvikling og det skyldes det store arbejde fra beboerside og ikke mindst Ungerådets indsats. I Lokaludvalgets høringsssvar understreges netop behovet for anerkendelse af beboernes egen indsats og behovet for, at hotspotsforsøget støtter op om beboernes initiativer.
Der lyder også en opfordring til politikerne om at droppe kassetænkningen og sikre, at der tilflyder ressourcer til de institutioner, som tiltænkes en væsentlig rolle i forsøget på at skabe tryghed i områderne og løse problemer.
”Vi skal tage udgangspunkt i det, der virker allerede f.eks. når lærerne går på hjemmebesøg”, udtaler Karen Lumholt.
Karen Lumholt understreger, at hotspots skal give mærkbare forbedringer for beboerne og de unge på gadeplan.
”Vi skal have de bedste medarbejdere ud på gaden. De skal ikke ende bag et skrivebord og det skal ikke ende i endnu flere møder”.
De gode folk i institutioner og foreninger går i forvejen til rigeligt med møder. Det er også vigtigt at ansætte lokale ildsjæle, som har god kontakt med de unge.
Karen Lumholt er skeptisk overfor udarbejdelsen af et tryghedsbarometer. ”Det giver indtryk af, at når man kommer under kogepunktet, så trækkes hotspotsindsatsen ud af området. Det er vigtigt, at indsatsen bliver langtidsholdbar og forankres lokalt og koordineres med helhedsplanerne i boligområderne og arbejdet i institutioner, klubber og foreninger”.
Foreningslivet og de frivillige ser også positivt på forslaget. Der var mange fremmødte Natteravne og lokale beboere.
Debatten var livlig og kom også til at handle om mange andre ting end Hotspots.
“Det er positivt, at folk er engagerede i det, der sker i deres nærområde”, siger Karen Lumholt. “Derfor holder vi et nyt møde i integrationsnetværket allerede den 26. maj i Akacieparken. Her tages tråden op om hvordan vi gerne ser integrationen forløbe i Valby og hvad Københavns Kommune skal være særligt opmærksom på”.
Arbejdet indgår i Valby Lokaludvalgs udarbejdelse af bydelsplan for Valby.
Læs lokaludvalgets høringssvar her: høringssvar til hotspots fra valby lokaludvalg maj2008