Udpeg de utrygge steder i Valby

Borgerrepræsentationen har besluttet at afsætte 3 mio. kr. i både 2015 og 2017 til at igangsætte en række fysiske forbedringer af byens rum, der øger trygheden. Af 2015 puljen resterer 1,5 mio. kr., og dem kan du være med til at få indflydelse på.

Indtil den 27. februar kan du melde utrygge steder ind, som du mener kan blive gjort tryggere med enkle midler. Eneste krav er, at det skal være på kommunal grund, og skal kunne gennemføres for under 50.000 kr. Udgifterne til et projekt vurderes efterfølgende af Teknik- og Miljøforvaltningen.

Der skal være tale om mindre, fysiske investeringer, der bidrager til at øge trygheden, f.eks. fjernelse af beplantning, begrønning (f.eks. plantning af græs og blomster for at tilskynde til øget brug af de offentlige rum), mere belysning (f.eks. opsætning af enkelte lysspots) samt etablering af bedre tilgængelighed (f.eks. omlægning af trampestier til reelle stier med slotsgrus).

Forslag til tryghedsløft skal indsendes til blivhoert.kk.dk inden den 27. februar, og skal som minimum indeholde:

  • Titel på tryghedsløftet
  • Navn på forslagsstiller/forslagsstiller
  • Adresse/lokalitet for tryghedsløftet (evt. suppleret med billede)
  • Er stedet kommunalt eller privat ejet (se ejerforholdet på www.kbh.kk.dk)
  • Beskrivelse af stedet og hvorfor det opleves som utrygt
  • Beskrivelse af løsningsforslaget – hvad skal der ske?
  • Din anslåede vurdering af finansieringsbehovet (Der kan max. anvendes 50.000 kr. pr. tryghedsløft).
  • Har du været i dialog med lokaludvalget eller andre om tryghedsløftet? I så fald hvem?
  • Øvrige bemærkninger og evt. dine kontaktoplysninger

 

Kommunen må, som udgangspunkt, kun foretage fysiske investeringer på arealer, som kommunen selv ejer. På københavnerkortet (www.kbhkort.kk.dk) kan du tjekke om dit forslag skal udføres på kommunalt areal (enten vej eller matrikel).

Tryghedsløft, som ønskes gennemført på private arealer eller arealer ejet af andre offentlige myndigheder end kommunen, forudsætter at der opnås samtykke fra grundejer/ejer til forbedringerne. F.eks. er en privat fællesvej en privat vej, som flere grundejere har brugsret til. Kommunen må ikke lave ændringer, forbedringer og lignende på private fællesveje uden forudgående samtykke fra grundejerne.

Læs mere og indsend dine forlag til tryghedsløft i Valby inden den 27. februar på blivhoert.kk.dk.