Sorter dit skrald på Tingstedet
I løbet af sommeren kan du sende æbleskrog, aviser og plastikkrus direkte til genanvendelse i stedet for at smide det i skraldespanden. Kommunen tester affaldssortering på Valby Tingsted.
Teknik- og Miljøforaltningen har sat et ambitiøst mål for København:
I 2024 skal 70% af alt affald genanvendes. Hen over sommeren tester forvaltningen derfor nye affaldskurve til kildesortering på syv af Københavns pladser, for at se, om det kan være en af vejene frem til at nå målet.
På Valby Tingsted kan du hen over sommeren sortere dit skrald i tre fraktioner:
- Plast
- Papir
- Bio
De tre affaldskurve er udstyret med sensorer, der måler indholdet. På den måde vil Teknik- og Miljøforvaltningen undgå overfyldninger.
Forvaltningen holder desuden opsyn med affaldskurvene flere gange ugentligt.
Udover i Valby testes de nye affaldskurve på Sønder Boulevard, Islands Brygge, Amagerbro Torv, Amager Strandpark, Gammeltorv/Nytorv og Tårnlegepladsen i Fælledparken.
Mindre affald skal ende på gaden
Forsøget har været i gang siden starten af juli, og løber til og med september.
Forvaltningens håber, at forsøget vil få københavnerne til at tage deres gode sorteringsvaner fra hjemme med ud, når de opholder sig i byens rum.
Forvaltningen håber også, at de nye muligheder vil skabe en større opmærksomhed på affaldssortering, og dermed lede til, at mindre affald smides på gaden.
Forsøgets resultater skal bruges til at vurdere, hvilken indsats der fremover bør være i forhold til affaldssortering i det offentlige rum.
Målet er, at 70% af Københavns affald skal ryge til genanvendelse i 2024. Målet er beskrevet i udkastet til den kommende Ressource- og Affaldsplan 2024, der netop er sendt i høring.
Læs udkastet til planen og indsend dit høringssvar lige her:
Det er et beundringsværdigt initiativ, som jeg da med glæde vil være en del af! Bruger allerede sorteringsspandene i mit boligkompleks, når de ikke er overfyldte.
Men det, der virkelig er brug for er mulighed for at komme af med div. miljøfarligt affald i sit nærområde uden at være afhængig at miljøbilens tider og ruter. Det er ofte lige der, man kommer til kort uanset hvor miljøvenligt, man prøver at opføre sig.
Bedste hilsener, Pepita Rohde