Høns fortrænger cyklister fra Hønsebroen
Renoveringen af Hønsebroen er udsat på ubestemt tid, på grund af protester fra en borgergruppe, der ønsker, at broen skal restaureres tilbage til sit oprindelige formål: Sikker passage over jernbanen for byens mange fjerkræ.
Borgergruppen ‘Græs til Omegnens Kyllinger’ (GOK) har siden Hønsebroen blev lukket for renovering i november arbejdet for at overbevise rådhuset om deres sag – og med overførselssagen fik de endelig råbt politikerne op. Renoveringen af broen er nu udsat på ubestemt tid, imens forslaget behandles.
Valbys hønsehistorie går langt tilbage
Overgangen ved Gl. Jernbanevej var nemlig stedet, hvor Valbys kyllingeavlere så sent som år 1920 mødtes og gennede høns på græs på den mere frodige side af Valby.
Valbys høns var berømte på byens markeder, blandt andet på Kultorvet, for at være særlig lækre og saftige. Den daglige motion over broen mentes at bidrage betydeligt til dette.
Politisk opbakning fra rådhuset
Med de nye grønne vinde, der blæser på rådhuset, har GOK fået vind i sejlene. Borgerrepræsentationen har i forbindelse med overførselssagen bestilt en undersøgelse af prisen og konsekvenserne af at lukke Hønsebroen for cykler og fodgængere.
Alternativets ordfører for berigende naturoplevelser står bag bestillingen: “Nu har vi jo reddet Amager Fælleds frøer – så hvorfor ikke også Valbys høns?” spørger ordføreren retorisk i en pressemeddelelse.
For at imødekomme de cyklister og fodgængere, der trods alt stadig vil få brug for at benytte overgangen, foreslås det at indrette en såkaldt ‘kyllingebro’, hvor fodgængere og cyklister, der trækker cyklen, kan passere i gåsegang.
Hønsepark til glæde for hele byen
GOK foreslår, at det nye byrum foran VOC og jordstykket ved Lyshøjgårdsvej indrettes som en hønsepark, hvor hønsene kan udfolde sig i overenstemmelse med deres natur. Her kan byens borgere nyde at opleve hønsene i deres naturlige habitat.
Midt på Hønsebroen indrettes en stor hønsegård, hvor borgere kan adoptere en høne, og forsyne sig med friske by-æg. Hønsegården skal også være tilgængelig for byens naturhungrende institutionsbørn.
Og så kan vi måske endelig få besvaret spørgsmålet om, hvorfor den lille kylling gik over jernbanen!
Hvilke kilder læner artiklen sig op ad, med hensyn til at broens navn skulle hidrøre fra Valbys kyllingavleri?
Hej Peter,
Vi har informationen fra fuldstændig opdigtede og højst upålidelige kilder (tjek opslagets dato)
Mvh Katrine, sekretariatet