Oplev Valbys kendte og ukendte kunstværker på fire kunstvandringer i april
Fire byvandringer tager dig over to weekender i april med rundt til nogle af Valbys mest kendte, elskede – og mest skjulte kunstværker.
I november søsatte lokaludvalget projektet ‘Kunst i Valby’ – en kortlægning og formidling af Valbys kunstværker i det offentlige rum. Det gjorde vi fordi Valbys mange flotte kunstværker fortjener at blive trukket frem i lyset, så endnu flere kan finde og få glæde af dem.
Derfor inviterer vi dig nu med på fire kunstvandringer over to weekender i april, hvor erfarne guider viser dig rundt til nogle af de kunstværker, du kan finde i Valbys offentlige rum.
De store fortællinger – fra biblen til hverdagen
Lørdag den 14. april kan du følge med Mette Møller Jørgensen rundt på en kunsttur, der ser nærmere på de store fortællinger i kunsten.
Kunst kan gengive historiske og mytiske fortællinger og anekdoter, og giver med sin billedfremstilling liv og karakter til de enkelte historier. Fra de bibelske fortællinger til eventyrets trolde og hverdagens historier. Kom med og oplev kunsten i Valby!
Tid: Kl. 15-ca. 16.30
Mødested: Kirkevænget, foran Jesuskirken
Varighed: Ca. 1,5 time
Tilmelding: Tilmeld dig på Facebook, eller send en mail til valbylokaludvalg@okf.kk.dk, skriv ‘Kunstvandring 14. april’ i emnefeltet.
Mette Møller Jørgensen er Cand. Mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun har arbejdet på KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Kunstforeningen Gl. Strand og arbejder i dag som omviser på Statens Museum for Kunst.
Byrummet som fysisk rum – hvilken rolle spiller kunsten?
Søndag den 15. april fortæller Sara Glahn om, hvordan kunst påvirker det byrum, hvor det er placeret.
På turen vil vi diskutere hvordan kunst kan være med til at skabe et byrum, der indbyder til aktivitet og samvær, og hvordan kunst kan være med til at skabe identitet til det område, hvor værket står. Kom med og hør Sara Glahn dele sin viden om emnet med os.
Tid: Kl. 15-ca. 16.30
Mødested: Valby Station, tunnelen for enden af Skolegade.
Tilmelding: Tilmeld dig på Facebook, eller send en mail til valbylokaludvalg@okf.kk.dk, skriv ‘Kunstvandring 15. april’ i emnefeltet.
Sara Glahn er billedkunstner og cand. pæd i didaktik materiel kultur. Hun har speciale i hvad kunst kan gøre for vores oplevelse af et rum, særligt de steder vi ikke forventer at møde kunsten og hvordan den kan være med til at skabe identitet for stedets brugere. Sara er uddannet fra Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (2012) og DPU, Aarhus Universitet (2017).
Cykeltur til offentlig kunst i Folehave/Grønttorvskvarteret
Lørdag d. 21. april viser Camilla Nørgård og Cai Ulrich von Platen eksempler på forskellige måder kunsten er blevet brugt til at markere steder, og dermed nuancere vores syn på de omgivelser som p.t. forsvinder og bygges op for øjnene af os.
I retning af Valbys store grønne attraktion, Valbyparken, ligger også de områder, som i disse år gennemgår bydelens største forandring. Massivt boligbyggeri på F.L. Schmidt-grunden, Grønttorvet og omkring Ny Ellebjerg station, nye store planer for Valby Idrætspark, områdefornyelser i Folehaven og Kulbanekvarteret.
Kom med på cykeltur og se kunst som stedsmarkør.
Tid: Kl. 15-ca. 17
Mødested: Kirsebærhaven 23 – 25, på pladsen foran Kirsebærhavens skole
Tilmelding: Tilmeld dig ved at sende en mail til valbylokaludvalg@okf.kk.dk, skriv ‘Kunstvandring 21. april’ i emnefeltet.
Medbring: Egen cykel
Camilla Nørgård og Cai Ulrich von Platen er begge aktivt udøvende billedkunstnere og bor, arbejder og driver udstillingsstedet PIRPA på Grønttorvet
En genfortælling af kunstprojektet ”Valby Fortællinger”
Søndag d. 22. april fortæller lokale Annemarie Madsen historien om, hvordan Valby fik 16 nye gavlkunstværker.
Ved Områdefornyelsen Gl. Valby besluttede man, at kunst skulle være med til at udvikle området. Det blev til gavludsmykninger, der bygger på dialog med områdets beboere og derved giver identitet både til området og dem, der bor der. Hertil knytter der sig en række sjove og interessante historier.
Kom med og få dem genfortalt af Annemarie Madsen.
Tid: Kl. 19-ca. 20.30
Mødested: Valby Langgade 44B, ud mod forpladsen til Irma
Tilmelding: Tilmeld dig ved at sende en mail til valbylokaludvalg@okf.kk.dk, skriv ‘Kunstvandring 22. april’ i emnefeltet.
Annemarie Madsen var medlem af styregruppen for projektet “Valby Fortællinger”. Dermed har hun indgående viden om hele den proces, der ligger bag realiseringen af de 16 kunstværker.
Kunstruter og hjemmeside på vej
I løbet af foråret lancerer vi i forbindelse med projektet:
- Et trykt kort med kunstruter, som bliver tilgængeligt på Valbys biblioteker og kulturinstitutioner
- Hjemmesiden Kunst i Valby, hvor du både kan finde kunstruterne og information om alle Valbys offentlige kunstværker
Du kan allerede nu følge med i opbygningen af hjemmesiden lige her:
Skriv en kommentar
Vil du deltage i diskussionen?Du er velkommen til at deltage her!