Læs miljøgruppens store, grønne ambitioner for Valby i 2018
Flere bytteøer og byttehjørner, en grønnere Toftegårds Plads, både i nord og syd, og en åben debat omkring miljø og adfærdsproblemer i Valbys trafik – det er nogle af de ting, lokaludvalgets miljøgruppe har på programmet i 2018. Gruppen har netop lagt sidste hånd på deres årsplan, som du kan læse her.
I deres årsplan for 2018 beskriver Miljøgruppen, hvordan de i 2018 vil arbejde for et renere, grønnere og mere bæredygtigt Valby:
Store ambitioner indenfor fire indsatsområder
Miljøgruppen i Valby arbejder i 2018 med følgende fire indsatsområder:
- Klimavenlig bydel
- Ren bydel
- Grøn bydel
- Bæredygtig Handelsliv
Se Valbys trafik med miljø-briller
Overskriften Klimavenlig bydel dækker i 2018 over et ønske om at gøre noget ved trafikken i Valby. Da København som helhed fortsat arbejder frem mod at være CO2 neutral i 2025, vil miljøgruppen støtte op om det mål, blandt andet ved at rette et større miljøfokus på trafikken i Valby i 2018.
De vil:
- Åbne og kvalificere debatten omkring miljø og adfærdsproblemer i trafikken i Valby.
- Afvikle oplysende borgermøder og events med trafik som hovedemne bl.a. på Valby Kulturdage.
- Fortsat stå for vedligehold af cykellegebanen på Toftegårds Plads og udlån af lokaludvalgets ladcykel.
Valby skal bytte og genbruge mere
Under overskriften Ren bydel vil Miljøgruppen i 2018 fortsætte fokus på dele, bytte og genbrugsordninger, og igen afholde Store Forårsrengøring i Valby. Desuden vil de:
- Afholde det velbesøgte og traditionsrige byttemarked i teatersalen i Valby Kulturhus
- Arbejde for flere bytteøer og byttehjørner i Valby, og vedligeholde bytteøen i Folehaven
- I samarbejde med en eller flere skoler i Valby og i samarbejde med Teknik og Miljøforvaltningen gennemføre et projekt omkring affaldssortering i det offentlige rum
- Arbejde videre med opstart af et reparationsnetværk, og bruge de økologiske markeder på Tingstedet til at sætte fokus på reparation og up-cykling.
Åbning og begrønning af begge sider af Toftegårds Plads
Med indsatsområdet Grøn bydel vil miljøgruppen fortsætte deres fokus på at bevare Valby grøn og åben.
De vil:
- Fortsætte begrønningen af Toftegårds Plads syd og arbejdet med, ved hjælp af plantekasserne og permakulturhaven, at synliggøre pladsens potentiale for at blive til et brugbart byrum. Vi vil åbne op for at endnu flere borgere kan få fingrene i jorden og evt. få tildelt et privat bed som køkkenhave.
- Følge arbejdet med helhedsplanen for Toftegårds Plads og byde ind med grønne ideer
- Formulere et projekt for åbning og begrønning af Toftegårds Plads nord, et projekt som forhåbentligt kan bruges som eksempel på hvordan man kan revitalisere en relativ grå og kedelig plads domineret af sten og belægning.
- Støtte op om diverse grønne initiativer i Valby bl.a. Københavnerbede, byhaver, urban farming og grønnere gårdhaver.
- Afholde debataften med oplæg om biodiversitet i byen.
Handelslivet skal tænke grønne tanker
Sidst men ikke mindst vil miljøgruppen arbejde videre med Bæredygtigt handelsliv
Arbejdet med bæredygtigt handelsliv hviler på to indsatser: Valby Erhvervsnetværk – Bæredygtig bundlinje og de økologiske markeder på Tingstedet hen over sommeren.
De vil i 2018:
- Fortsat facilitere Valbys Erhvervsnetværk og bruge den adgang det giver til at påvirke de deltagende virksomheders arbejde med miljø og bæredygtighed i bredeste forstand.
- Afholde de traditionsrige og veletablerede økologiske markeder på Tingstedet hen over sommeren
- Bruge de økologiske markeder til at sætte fokus på reparation og up-cykling, med henblik på at opstarte et egentligt reparationsnetværk med tilknytning til den kommende nærgenbrugsstation på Herman Bangs Plads.
Vil du være med til arbejdet? Så bliv medlem af Miljøgruppen
Miljøgruppen i Valby er en frivillig borgergruppe, der varetager den lokale miljøopgave i samarbejde med lokaludvalget. Gruppen arbejder for, at Valby skal være en bydel, hvor alle kan bo, leve og arbejde miljøvenligt og grønt. De arbejder tæt sammen med Københavns Kommune hvilket gør at de er tætte på de grønne beslutninger der berører vores bydel.
Miljøgruppen mødes fem gange om året og alle er velkomne til møderne. Følg Miljøgruppens arbejde her på hjemmesiden:
Kontakt miljømedarbejder Asger Gad på gn7s@okf.kk.dk, hvis du vil være med til at gøre Valby til et grønnere og mere bæredygtigt sted at bo:
Skriv en kommentar
Vil du deltage i diskussionen?Du er velkommen til at deltage her!